Op 17 september is Simon Kroes overleden. Met hem verliezen wij de laatste van de drie mannen waar de naam G.A. Kroes & zn. Bootbouwers voor staat en die de werf hebben gemaakt tot een begrip.

Vanaf zijn 21ste leidde hij de werf, tot 1960 samen met zijn vader en broer Gait en sinds het overlijden van hun vader in 1960 samen met zijn broer. Gait was vooral verantwoordelijk voor de ontwerpen en het timmerwerk, terwijl Siem zich behalve met timmerwerk vooral bezighield met alles op technisch gebied. Op 31 december 1999 gaven ze het roer over aan Nico Bakker, maar tot op de dag van zijn overlijden bleef Siem mee navigeren. Een indrukwekkende erfenis van rond de 90 overnaadse jachten blijft achter.

Zijn lichaam liet hem de laatste jaren steeds meer in de steek, maar zijn geest bleef onverminderd scherp. Wat Simon Kroes nog wist te vertellen over alle boten en hun eigenaren is verbazingwekkend. Hij was tot een paar weken geleden nog regelmatig te vinden op de werf en op zijn geliefde Thor. We zullen zijn markante verschijning en persoonlijkheid missen.

De gebroeders Kroes zijn er misschien niet meer, maar hun kennis hebben ze in de loop der jaren overgedragen op ons, waarmee de continuïteit van de werf gewaarborgd is en wij ervoor kunnen zorgen dat hun erfenis in stand blijft.

De Werf Cor, Jos en Ronald

« Terug naar laatste nieuws