Restauratie & reparatie houten jacht

Naast nieuwbouw van houten schepen hebben we ook uitgebreide ervaring met restauratie en reparatie van klassieke houten jachten. Alle voorkomende reparaties aan zowel overnaads als karveel gebouwde zeil- en motorjachten kunnen we uitvoeren. Het vervangen van gangen, spanten, kielbalken, stevens, spiegels en dekken zijn wat voorbeelden van reparaties die we verrichten. Net als bij onze nieuwbouwactiviteiten maken we gebruik van de beste materialen. Als door achterstallig onderhoud uw boot een complete opknapbeurt nodig heeft, kunnen we ook een volledige restauratie uitvoeren.

Reparatie houten jacht

Alle voorkomende reparaties aan houten klassieke jachten kunnen we uitvoeren. We zijn gespecialiseerd in overnaadse jachten, maar hebben ook uitgebreide ervaring met het repareren van karveel gebouwde jachten. Hieronder ziet u wat voorbeelden van grote reparaties die we hebben uitgevoerd, maar voor kleine reparaties bent u ook bij ons aan het goede adres. Heeft uw schip een reparatie nodig, neemt u dan contact met ons op.

Scyth

Onderwaterschip Scyth bijna geheel vervangen. Aantal nieuwe gangen en spanten aangebracht.

Reparatie Scyth

Klik voor grote foto

Rivierklasse

Bij deze Rivierklasse heeft Kroes Bootbouwers de kielbalk in zijn geheel vervangen.

Reparatie Rivierklasse

Klik voor grote foto

Volksboot

Bij deze Scandinavische Volksboot hebben we de kielbalk en onderste gang vervangen.

Reparatie Volksboot

Klik voor grote foto

Neptunkryssare

Deze Neptunkryssare hebben we voorzien van een nieuw dek en een nieuwe kajuit.

Klik voor grote foto’s

Pedrazinni Speedboat

Onderwaterschip Pedrazinni  kaal, nieuw stuk huid, opnieuw coating aanbrengen, motorbeurt onderhoud Sterndrive

Reparatie Pedrazinni speedboat

Klik voor grote foto

Huid en lak reparatie Mahonie Speedboat

Huid en steven schade hersteld van Mahonie houten speedboat, compleet nieuw gelakt met 2 comp. lak. Foto’s van voor en na de reparatie.   

Klik voor grote foto

Nieuwe voorsteven balk voor 6 M klasse

Voor 6 m klasse  Fou   een nieuwe eiken voorsteven  aangebracht.   Tevens huid aan de binnenzijde kaal gemaakt, eiken vrang  aangebracht in voorschip, ook 2 nieuwe rvs bouten door kiel.

Nieuwe gangen voor ALF

Voor een klassiek motorjacht uit Scandinavie  hebben we nieuwe gangen aangebracht.  Oregon Pine zonder noesten .

Alf is een oude bekende van de werf heeft hier 30 jaar geleden in de haven gelegen.

Restauratie houten zeiljacht

Naast reparatiewerkzaamheden verrichten we ook algehele restauratieprojecten. Als uw schip in slechte staat van onderhoud verkeert en u hier iets aan wilt laten doen, bent u bij ons aan het goede adres. In overleg bespreken we dan wat er moet gebeuren om het schip weer in goede staat te krijgen, zodat u er nog jaren van kunt genieten. De afgelopen jaren hebben we verschillende schepen weer terug gebracht in nieuwstaat.

Kookaburra

Een Scandinavische Volksboot die na restauratie weer in nieuwstaat verkeert. De hele romp, kajuit en kuip zijn kaal gehaald en opnieuw gelakt. Daarnaast zijn verschillende reparaties verricht.

Restauratie Kookaburra

Klik voor grote foto

Blauwe reiger

Deze Scandinavische Volksboot heeft een teak dek gekregen en al het lak- en schilderwerk heeft de nodige aandacht gekregen. Tevens is de mast opnieuw verlijmd omdat de oude lijm zijn kracht had verloren.

Klik voor grote foto’s

Rivierklasse Lastage nieuwe kiel

Deze Rivierklasse heeft een nieuwe kiel gekregen  nieuwe rvs kielbouten

4 nieuwe eiken vrangen, roer beslag in rvs uitgevoerd en nieuw kajuitdak ook hebben we enkele nieuwe eiken spanten gemaakt..

Klik voor grote foto’s

Sparkman & Stevens

Deze S&S hebben we voorzien van een nieuwe voorsteven en de romp compleet kaal gehaald, onderwaterschip opnieuw gebreeuwt en boven de waterlijn gesplined  nieuwe latten tussen de gangen.