Overige werkzaamheden

Kroes Bootbouwers te Kampen verricht alle overige werkzaamheden aan klassieke houten jachten met het vakmanschap dat u van een ruim 100 jaar oude werf mag verwachten. Alle voorkomende zaken die zich kunnen manifesteren bij klassieke jachten zijn bij ons in goede handen.

Tot de overige werkzaamheden van Kroes Bootbouwers behoren onder andere:

  • Teak dekken leggen en kuipen met teak betimmeren.
  • Roeren en zwaarden maken voor onder andere schouwen en lemsteraken.
  • Masten en rondhouten maken van Sitka Spruce of Oregon Pine tot een lengte van 15 meter.
  • Al het voorkomend lak- en schilderwerk verzorgen.
  • Handgemaakte blokken en beslag vervaardigen.
  • Scheepsmotoren inbouwen.
  • Nieuw glas in opbouw monteren
  • Elektriciteit en systemen aanleggen

Bekijk onze overige werkzaamheden

Kroes Bootbouwers: veelzijdig vakmanschap!

Nieuwe Mast voor Fries Jacht

Nieuwe Mast voor Fries Jacht

Voor een Fries jacht hebben wij een nieuwe mast gemaakt van Sitka Spruce. We konden dit hout vinden, zo'n 11 m lang mooi recht van nerf en geen noemenswaardige noesten. De mast is gelijmt en geschaafd in een flinke bocht (stag bocht) dit om meer spanning op de...

Lees meer
rvs mast beslag

rvs mast beslag

Nieuw rvs beslag voor 6M Mandragore Neerhouder beslag zwaar uitgevoerd i.v.m. lage stand giek boven dek.

Lees meer

Hybride aandrijving: compact en betrouwbaar!

Naast het inbouwen van reguliere scheepsdieselmotoren zijn we ook leverancier van het elsail hybride systeem. Met dit systeem is het mogelijk om hybride te varen. Dit gebeurt door het plaatsen van een elektromotor op het druklager. Deze elektromotor kan dan ook de schroefas aandrijven.

hybride_motorinbouw_schemaHet hybride systeem is makkelijk te installeren, neemt weinig ruimte in en zorgt ervoor dat u geruisloos elektrisch kunt varen. Het systeem kan ingebouwd worden als aanvulling op uw bestaande scheepsmotor. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een geheel vernieuwd voortstuwingssysteem met nieuwe diesel- en elektromotor.

Door de combinatie van een diesel- en elektromotor kunt u zelf bepalen welke voortstuwing u het beste uitkomt. En u heeft altijd een tweede motor paraat, dus is het een zeer betrouwbaar voortstuwingssysteem.

Onderstaande foto’s geven een indruk van hoe het systeem ingebouwd wordt en hoe compact de elektromotor is. Wilt u meer informatie of heeft u vragen neemt u dan vooral contact met ons op.

Informeer naar Hybride aandrijving

Hybride motorinbouw
Hybride motorinbouw
Hybride motorinbouw